Uzsák Sándor festőművész
 • hírek
 • September21st

  No Comments

  Idén is megrendezésre kerül a Patak Képzőművészeti Egyesület őszi kiállítása, melynek címe: „A tizenkettedik”. A tárlat leginkább a csoport művészeinek friss alkotásait vonultatja fel. Találhatunk itt műveket többek között Aknay Jánostól, Szemadám Györgytől, Somogyi Ferenctől vagy feLugossy Lászlótól és Puha Ferenctől is. A kiállítás címe egyrészt a hagyományokra utal, hiszen immár a tizenkettedik alkalommal nyerhetünk bepillantást a magyar kortárs művészet egy meghatározó szeletébe. Másrészt szabadjára engedi a művészi fantáziát, mely a 12-es szám szimbolikáját hivatott újraértelmezni. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, nyugodtan megfogalmazhatunk messzemenő elvárásokat. A kiállítás újszerűségét és magas színvonalát az alkotások előzetes zsűrizése biztosítja. A szakmai grémium értékelése lehetőséget biztosít újabb művészek megszólítására és beemelésére.

  Az idei kiállításon két formában is körbejárom a 12-es szám szerepét. Egyrészt képemet: „A 12 bálvány”-t állíthatom ki, másrészt egy installációt készítek, amely mind formavilágában, mind térkitöltő szerepében valami szokatlant szeretne bemutatni.

  Ezúton is szeretnék minden érdeklődőt meghívni a kiállítás megnyitóra, amely:

  2010. szeptember 25-én (szombat) 11 órakor,

  a szigetszentmiklósi Városi Könyvtár – Városi Galéria-ban

  (2310 Szigetszentmiklós, Fő tér 1.) lesz.

  Sándor

 • September17th

  No Comments

  2010 szeptember 5-én hatalmas érdeklődés mellett lezajlott Sándor kiállításának megnyitója, amely mind a megjelent vendégek, mind a művész számára igazi közösségi élményt jelentett.

  A megnyitó színes kulturális rövid programja kiváló keretet biztosított a képek befogadásához, Baráth Hajnal kárpit művész csodálatos megnyitó beszéde pedig tömör és egyedi látásmódjával kínált fel fogódzó szösszeneteket Sándor műveihez, a nézőket továbbgondolásra késztetve. A megnyitó hangulatát még bensőségesebbé tették a kötetlen beszélgetések a művésszel, a baráti csevej a művekről, vagy az elgondolkodva a képeket csendben szemlélő nézők látványa. Ez a hangulat, az arcokról sugárzó gesztusok, elismerések, mosolyok és kritikák tették Sándor számára emlékezetessé ezt a napot, amelyből merítve és építkezve indulhat tovább újabb alkotókalandok felé, művészetének kedvelői legnagyobb örömére.

  A képek megtekinthetőek és megvásárolhatóak az Unio Galériában (1077 Budapest, Dob u. 73.) szeptember 30-ig. A kiállítás megnyitó képeiért kattintson ide és ide. Bármely kérdés esetén forduljon a szervezőkhöz a publicrelations@uzsaksandor.hu címen.

  Szervezők

 • August12th

  No Comments

  Kedves Érdeklődő!

  Szerettel meghívom “Létgondolatok” című önálló kiállításom megnyitójára.

  Helyszín: Unió Galéria (Budapest VII. ker. Dob u. 73.)

  Időpont: 2010. szeptember 5. (vasárnap) 17 óra.

  Megtisztelne részvételével.

  Sándor

 • August3rd

  No Comments

  Kedves Látogatók!

  A honlap segítségével szeretném bemutatni Önöknek alkotásaim legjavát. Találhatnak leírásokat eddigi kiállításaimról és rólam, képgyűjteményt festményeimről, szobraimról és installációimról, illetve kedvükre szemezgethetnek a művészetemmel kapcsolatosan megjelent cikkek és méltatások között. A jövőben itt szeretnék hírt adni következő kiállításaimról és megjelenéseimről.

  Remélem hasznos információkra bukkannak, és gondolatébresztően fognak hatni műveim.

  Üdvözlettel:

  Sándor